8 Temmuz 2014 Salı

İlk İftar Sofram :)))

Geldi geliyor, derken mübarek Ramazan ayınında bir haftası geçti bile. Ne ara geldi de geçti değil mi? Ramazanın en güzel yanı da bu bence, bu ayın her günü diğerlerinden ayrı tutulur. Kimse Ramazan ayının önemli bir ay olduğunu inkar etmez. Pideler satılır, davullar çalınır, mahyalar ışıldar...
 Bu ayın kıymetini bilenler için çok şenliklidir Ramazan.
Benim için ise en şenlikli yanlarından biri akşam iftara davetli olmaktır. O gün ne kadar yorgun olursam oluyum birinin iftarına gidilecekse yüzümde güller açar. Yani birilerini iftara çağırmanın ne kadar kıymetli olduğu buradan da belli değil mi? Her neyse bu sevaba ortak olmak için her sene dedemin evinde bizi iftara çağıranları biz de iftara çağırırız :) Ama ilk defa bu iftar için çok çalıştım. Dememin bahçeli evi olduğu için bahçe de iftar yapmak serin serin herksin hoşuna gitti. Menü de neler mi vardı  (Oruçlu olup ta canı çekenler bakmasın lütfennn) :


Bu içeride ki sofra. Maalesef telaşeden dışarıda ki masayı çekemedim :( Ama bir başka iftarda da onu çekeceğim inşallah :)


Uğur böcekli kanepeler. Bu iftarda gerçekten hit oldular :) Çocuklar ise bayıldı. Yapımını önümüzdeki günler paylaşacağım




Rondo da etsiz çiğ köfte. Bence gerçek çiğ köfteden daha lezizdiler. Üstelik yapımı da daha kolay. Tarifini önümüzdeki günler de vereceğim.

İşte ilk gerçek iftar deneyimimi sizlerle paylaştım :) Hepinize hayırlı Ramazan ve iftarlarrr...

PEMBE EŞARPLI KIZ <3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder